Edu'Actief verzorgt gratis trainingen Sta op tegen pesten!

Let op: opent in een nieuw venster PDFAfdrukkenE-mailadres

 

Door recente ontwikkelingen in de maatschappij, is de roep om een aanpak van pesten luid en duidelijk hoorbaar op straat, op scholen en in de politiek. "Tragische gebeurtenissen rondom pesten maken ons allen – leerlingen, ouders, scholen, overheid – moreel verplicht om te kijken naar onze rol hierin", aldus staatssecretaris Sander Dekker. Het is dus iets wat ons allemaal aangaat. Daarom staat Edu'Actief op tegen pesten!  

 

Gratis Sta op tegen pesten!-introductietraining sta-op-tegen-pesten

Edu'Actief vindt het belangrijk dat jongeren zich prettig en veilig voelen op school. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid stellen we daarom de Sta op tegen pesten!-introductietraining t.w.v. € 100,- gratis beschikbaar aan het onderwijs.

 

Sta op tegen pesten!

De Sta op tegen pesten!-aanpak is een snelle, oplossingsgerichte aanpak waarbij het groepsproces centraal staat. Jongeren worden duidelijk geconfronteerd met de effecten van hun gedrag waarbij pesters, slachtoffers en meelopers de kans krijgen hun gedrag positief te veranderen.

 

Sta op tegen pesten! is gebaseerd op No Blame, een aanpak waarbij bewezen is dat het pesten in 89% van de gevallen binnen een week stopt. Sta op tegen pesten! is ontwikkeld vanuit de methode Leefstijl, een structureel programma dat werkt aan onder andere groepsklimaat, zelfvertrouwen, weerbaarheid en empathie.

 

Genodigden: de wethouder en scholen per regio

Scholen, wethouders van Onderwijs en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd voor een gratis training binnen hun eigen regio. Op dit moment staan er trainingen gepland voor Zwolle, Meppel, Helmond, Hardenberg, Oss en Mijdrecht.

 

Kijk voor data en om u aan te melden op: www.staoptegenpesten.nl.